deHattemer.nl

Zaterdag, 20 april 2024

Het laatste nieuws uit Hattem

Tennisclub Hattem verwelkomt 400e lid

Tennisclub Hattem verwelkomt 400e lid
Ingezonden door: Ruud van Abbema

Naomi Haveman is het 400e lid van Tennisclub Hattem. Ze is student op Hogeschool Windesheim en heeft zich samen met haar moeder Jolijn opgegeven als zomerlid. Beide hebben al de nodige tenniservaring opgedaan in hun vorige woonplaats Oldemarkt. Naomi is een half jaar geleden met haar familie naar Hattem verhuisd en woont nu in Gaperslanden.

Als zomerlid kun je tot 1 oktober gebruik maken van de tennisbanen en krijg je korting op de huur van de padelbanen. Er zijn veel zomerleden die gaan tennissen, omdat hun eigen sport in de zomer stil ligt of omdat ze vanwege coronamaatregelen hun eigen sport nog niet uit mogen oefenen.

Het ledenaantal van TC Hattem heeft een grote boost gekregen na de realisatie van de padelbanen. Padel is een combinatie van squash en tennis. Het is voor veel mensen een leuk spel en trekt liefhebbers uit de hele regio. De fantastische ligging is daarbij de kers op de taart. Mede dankzij de aantrekkingskracht van de padelbanen zit de club nu dus op 400 leden.

Ook het tennispark is tot 29 april gesloten geweest, maar inmiddels is het er weer springlevend. Eerst mocht de jeugd weer onder voorwaarden tennissen, sinds 11 mei mogen er twee volwassenen de baan op en sinds 22 mei mag er ook weer gedubbeld worden met vier personen. De dubbel blijft bij de meeste leden toch de favoriete spelvorm. Padel wordt altijd met vier personen gespeeld, dus de liefhebbers van padel kunnen nu ook weer vol aan de bak. De kantine en het terras blijven helaas voorlopig nog gesloten. Zoals het er nu naar uitziet zal er wel weer een najaarscompetitie gespeeld worden. Verschillende teams kunnen dan, op hun eigen niveau, hun krachten meten met teams van andere tennisclubs.

Nu er weer volop getennist mag worden, zal de toss binnenkort ook weer worden opgestart. Daarbij kan iedereen binnenlopen en word door loting bepaald wie er samen tennissen en tegen wie er gespeeld wordt. Voor beginnende tennissers is er de New Talent groep, de nieuwelingen spelen dan met ervaren tennissers, om snel vertrouwd te raken met het tennisspel. Wil je meer informatie over tennis bij TC Hattem, kijk dan op www.tchattem.nl.