deHattemer.nl

Zaterdag, 20 april 2024

Het laatste nieuws uit Hattem

Robin Metselaar legt vv Hulshorst op de pijnbank.

Robin Metselaar legt vv Hulshorst op de pijnbank.
Ingezonden door: Gradus Dijkman

Onder een lekkere zonnetje werd er weer gevoetbald, vandaag in Hulshorst.

Voordat de wedstrijd begon was het woord aan de allerkleinsten van vv Hulshorst en sv Hatto-Heim.

De mini's speelden tegen elkaar op het hoofdveld van vv Hulshorst.

De spelertjes uit Hattem gaven het goede voorbeeld aan de mannen van Marcel van Walderveen...."winnen"!

De eerste vijftien minuten, van de hoofwedstrijd, waren er weinig hoogtepunten. Sv Hatto-Heim was wel de betere ploeg, maar ze creëerden geen grote kansen.

Een paar minuten daarna volgde er een mooie aanval van Rowan Mensink, maar hij werd in het zestienmeter gebied onderuitgehaald. Er volgde dus een strafschop. Achter de bal ging Winand Meilink staan en die schoot de bal hard langs keeper Thijs Menges: 0-1. Het was meteen doelpunt nummer 50 voor Winand, voor wat betreft de wedstrijden die hij speelde in het eerste elftal.

Een paar minuten later kwam de eerste echte aanval van Hulshorst. Het was de nummer 11, Sander Bouw, die uit het niets scoorde: 1-1.

Maar lang konden de Hulshorstenaren er niet van genieten, Peter Sikkema stoomde op naar voren, zijn voorzet kwam op maat voor Robin Metselaar en hij schoot de bal beheerst binnen:1-2.

De tweede helft was nog maar net bezig of de 1-3 lag al in het net. Winand Meilink bracht de bal voor en Robin kon de bal met het hoofd binnen werken.

Bram Neutenboom zette ook een aanval op, hij passeerde een paar spelers en zijn voorzet was weer een prooi voor Robin, de 1-4 was een feit.

sv Hatto-Heim ging helemaal los. Rowan Mensink schoot de bal op een prachtige wijze het doel in naar de 1-5.

Een paar minuten later kreeg diezelfde Rowan een rode kaart. Hij was te laat bij de bal en nam daarbij een man mee (gezien de overtreding wel zwaar gestraft trouwens)

En nóg was het niet gedaan, het was weer Metselaar die scoorde en de stand bracht op een 1-6; voor hem zijn vierde goal van deze middag.

Hulshorst deed nog wel iéts terug. Ruben Bets scoorde uit een vrije trap de 2-6 binnen.

In de 91e minuut floot scheidsrechter Letschert af voor het einde.

Gezien de andere uitslagen in de competitie is sv Hatto-Heim twee punten uitgelopen op VIOS Vaassen en ze staan nu op acht punten voorsprong.

Zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen Swift'64; aanvang 15.00 uur op sportpark 't Achterveen.