deHattemer.nl

Zaterdag, 20 april 2024

Het laatste nieuws uit Hattem

Clubkampioenschappen tennis en padel succesvol verlopen

Clubkampioenschappen tennis en padel succesvol verlopen
Ingezonden door: Ruud van Abbema

In de eerste week van september hebben de tennissers en padelspelers van TC Hattem tegen elkaar gestreden om het clubkampioenschap. Aan het toernooi namen 114 clubleden deel. Het hoogste aantal sinds 15 jaar. Bij padel werd er in 3 categorieën gespeeld, bij tennis waren de deelnemers verdeeld over 9 onderdelen.

Padel wint op dit moment enorm aan populariteit, de twee padelbanen zijn bijna elke avond bezet. Na afloop van het toernooi ging het er dan ook vooral om, wanneer de 3e en 4e baan er zouden komen. Er werd op hoog niveau gespeeld in het padeltoernooi, waardoor het publiek spectaculaire rally’s te zien kreeg. Uiteindelijk ging de overwinning naar het duo Bas Witteveen en Oscar de Groot. Bij de startende padellers wonnen Ferry Berends en Bennie Mulder de eerste plek, bij de recreanten waren dat Joselyn Hogeboom en Martijn Bloem.

Opvallende zaken tijdens het tennistoernooi waren de deelname van maar liefst 16 mannen aan de enkel 7 categorie. Na spannende wedstrijden in de 4 poules, drongen Bas Dekker, Bert Kroeze, Xander Schinks en Alrik Lamberink door naar de halve finales. Uiteindelijk bleek Alrik de sterkste. Opvallend was verder de overwinning van de 72 jarige Piet Fiet in het gemengd dubbel, met zijn tennispartner Jolijn Haveman. Jolijn won met haar dochter Noami ook de damesdubbel 8. Verder presteerde Robert Amade goed met overwinningen in de gemengd dubbel 6 en heren dubbel 6.

Johan Driessen sprak van een succesvol toernooi, waarin bijna 100 wedstrijden werden gespeeld. Tevens kondigde hij zijn afscheid als voorzitter aan. TC Hattem bloeit, maar na 8 jaar vindt hij het tijd dat iemand anders het stokje overneemt.