Het laatste nieuws uit Hattem

Winst voor Hattem bij start competitie

Redactie: dehattemer

HATTEM- Bij de start van de competitie trof Hattem Olympia ’28 uit Hasselt, getraind door oud-Hattemtrainer Hans Roeland. De zomerse omstandigheden maakten het voor beide teams wat lastig om direct in het spel te raken.

Hattem trok het initiatief gedurende de wedstrijd naar zich toe en kwam een aantal maal goed en gevaarlijk door. Na een kwartier spelen kon een goede actie van Silvan Kersbergen alleen maar ten koste van een overtreding worden gestopt. Felix Noordberger posteerde zich achter de bal en op zijn geplaatste schot verkeek de doelman van Olympia ’28 zich en was kansloos; 1-0. Tot aan de rust waren er voor Hattem wel mogelijkheden, maar de bezoekers konden verdere schade voorkomen. Na de rust probeerde Hattem gelijk de druk op te voeren en de wedstrijd naar zich toe te trekken. Helaas maakte het wat simpele fouten bij het inspelen en in de combinatie waardoor Olympia niet in de problemen kwam. Olympia was bij één van de spaarzame uitvallen gevaarlijk, maar de inzet van de groenhemden was een simpele prooi voor Hattem doelman Stefan de Weerdt. In het slot van de wedstrijd was het wel raak voor Hattem. Een vrije trap voor Olympia ’28 werd door Hattem goed verdedigd en Felix Noordberger forceerde een snelle uitbraak. Lawrence v.d. Bend werd uitstekend aangespeeld door Noordberger. Eerst werd zijn inzet nog geblokt door de doelman, maar in de rebound vond Lawrence v.d. Bend alsnog het net; 2-0, tevens de eindstand. Voor zaterdag 26 september staat voor Hattem de uitwedstrijd tegen Swift ’64 op het programma. Aanvang 15.00 uur.