deHattemer.nl

Zaterdag, 20 april 2024

Het laatste nieuws uit Hattem

Wat te doen bij hoge nood in de binnenstad?

Wat te doen bij hoge nood in de binnenstad?
Redactie: dehattemer

HATTEM – Momenteel wordt er onderzoek gedaan of er een openbare toiletvoorziening gerealiseerd kan worden in de binnenstad. Uit praktijk blijkt dat het tijdelijke toilet die de gemeente in samenwerking met de HAVO en de horecagelegenheden in het kader van corona heeft geplaatst veelvuldig is gebruikt in de zomermaanden.

“De teller stond vorige week op 6500 bezoekjes”, aldus VVD-raadslid Albert de Boer. Hij vroeg tijdens het vragenuurtje aandacht voor de hoge nood en het advies van de Maag, Lever, Darm stichting dat het aan te raden is om een openbaar een toilet binnen handbereik te hebben. Verder wilde de Boer weten of in de tweede fase van de herinrichting van de binnenstad een permanente openbare toiletvoorziening in de plannen is opgenomen.

Wethouder Schipper onderstreepte het belang en het veelvuldige gebruik van de tijdelijke voorziening voor het Toeristisch Informatiepunt. Of er een definitief toilet komt in het centrum is nog geen gedane zaak. Het onderzoek is nog niet afgerond. Wel is duidelijk dat de Bleek geen geschikte locatie voor een toilet is, omdat deze plaats te ver uit het centrum ligt. Zodra de uitkomsten van het onderzoek bekend zijn, komt de wethouder terug naar de raad. Uiteindelijk beslist de raad over het realiseren van een permanente toiletvoorziening in de binnenstad vanwege de extra kosten die dit met zich mee brengt.