deHattemer.nl

Zaterdag, 20 april 2024

Het laatste nieuws uit Hattem

Voorlopig geen Maaltijd Project Hattem

Voorlopig geen Maaltijd Project Hattem
Redactie: dehattemer

HATTEM – De stuurgroep van het Maaltijd Project Hattem (MPH) heeft besloten om voorlopig nog niet te starten met de gezamenlijke maaltijden. “Dit is een lastige, maar volgens ons wel een verstandige beslissing. Voorlopig volgen we de lijn van de adviezen van het R.I.V.M. Tot nader order worden er geen maaltijden geserveerd op de donderdagavond in Bethel. Aan de hand van ontwikkelingen besluiten we hoe het maaltijdproject in de toekomst wordt georganiseerd”, aldus de stuurgroep MPH.

Het jaar begon zo mooi voor het MPH dat dit jaar het tienjarig jubileum viert. Doel van het interkerkelijk initiatief is om samen iets te betekenen voor de medemens. Samen genieten van een vers gekookte maaltijd is voor de gasten een lichtpuntje in de week. Toch is de maaltijd niet het enige waar het bij het MPH omdraait. Het gezellig samen zijn en het opdoen van nieuwe contacten is net zo belangrijk.

Juist daarom is het voorlopig opschorten van het MPH een moeilijk besluit voor de initiatiefnemers.

Toch zien zij geen andere keuze nu het aantal COVID’19 besmettingen weer oploopt. De bezoekers van het MPH zitten overwegend in de risicogroep.

De stuurgroep wil daarom haar verantwoordelijkheid nemen om een eventuele verspreiding onder hun bezoekers te voorkomen. Ondertussen wordt er gewerkt om de gasten en vrijwilligers te laten weten dat ze niet worden vergeten. Zo ontvingen alle vaste deelnemers van het voorjaar al een kleine attentie om hen een hart onder de riem te steken.