Uitstekende start voor HVV HS1

Redactie: dehattemer

HATTEM- Na maanden zonder ook maar enige vorm van competitie gespeeld te hebben, was het afgelopen donderdag dan eindelijk zo ver: de start van de competitie voor Berends en Slump HS1. In het nieuwe seizoen komt HS1 opnieuw uit in de eerste klasse, echter ditmaal in een andere regio.

Dat betekent veel nieuwe teams en gezichten. Ook aan Hattemer zijde een ‘nieuw’ gezicht. Middenman Koen Sobering keerde donderdag, na een aantal seizoenen in Zwolle gespeeld te hebben, terug op het oude nest. Iets wat voor Berends en Slump HS1 precies op het goede moment kwam, nu Jeffrey Nagelhout besloten heeft (tijdelijk) de volleybalschoenen op te bergen. Henk Last is zeker het eerste half jaar afwezig vanwege een hardnekkige scheenblessure en dat maakte dat er slechts 7 spelers inzetbaar waren. Desondanks zette coach Rutger Kamphuis een prima opstelling neer.

Tegenstander was PRIMA2DIO HS1 uit Apeldoorn. HVV liep in de eerste set al snel een paar punten uit en PRIMA2DIO vond geen aansluiting. De eindstand van de eerste set was een verdiende 25-19 voor HVV. In de tweede set eenzelfde spelbeeld. Hattem maakte vooral het spel en de gasten haakten hier op aan. Eindstand opnieuw 25-19. De derde set zou de spannendste worden van de avond. PRIMA2DIO speelde eigenlijk niet heel anders dan voorheen, maar kreeg meer ruimte van HVV. Laatstgenoemde werd wat slordig en lichte vermoeidheid werd zichtbaar. Thomas werd ingebracht op de diagonaalpositie en deze frisse aanvalskracht verraste de gasten. De thuisploeg herstelde net op tijd de gedane schade en won de set met 27-25. Een ontketend HVV won ook de laatste set overtuigend met 25-16. Een heerlijk begin voor de Hattemers, na een toch wat teleurstellend seizoen in 2019/2020. De volgende wedstrijd is op vrijdag 2 oktober. Dan reist de ploeg af naar A.B.S. HS1 uit Bathmen.