deHattemer.nl

Zaterdag, 18 mei 2024

Het laatste nieuws uit Hattem

sv Hatto-Heim pakt volle buit

sv Hatto-Heim pakt volle buit
Foto: Gradus Dijkman.
Redactie: dehattemer

HATTEM- Zaterdag speelde sv Hatto Heim de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen 2020/2021 tegen ESC uit Elburg.


De gasten begonnen fel aan de wedstrijd door goed door te jagen op de bal. sv Hatto-Heim kreeg in de vijfde minuut een kans. Bram Neuteboom zette over links een aanval op, zijn voorzet werd bijna binnen gegleden door Robin Metselaar. Even later weer een aanval van sv Hatto-heim, maar hier bracht keeper Bjarn Onderstal redding. ESC leunde achterover en loerde een beetje op de counter.
Het was weer Bram Neuteboom die in een aanval was betrokken, hij stoomde op naar keeper Onderstal. Die bracht in eerste instantie redding, maar de bal kwam door zijn redding bij Noah Brommer terecht en die lobte de bal over iedereen heen, de ban was gebroken: 1-0. Thom Ruitenberg kreeg nog een kans namens ESC uit een corner. Zijn schot ging net naast het doel.
Sander Visch schoot nog een keertje over, maar dat was het dan ook wel v.w.b. de aanvalsdrang van ESC. sv Hatto-Heim was heer en meester.
In de tweede helft kwam ESC meer in het spel voor, maar het bleef bij het combineren op het middenveld. Rowan Mensink nam een vrije trap heel snel, hij zag dat keeper Onderstal ver voor zijn doel stond, maar met uiterste inspanning tikte hij de bal toch over. Ruim twintig minuten voor tijd wurmde Joep van Apeldoorn door de verdediging van ESC en schoot beheerst de 2-0 binnen.
ESC ging nu meer voetballend naar voren en sv Hatto-Heim kreeg zo meer ruimte. Een verre uittrap van Jorick Mensink kwam bij Ward Willemsen terecht en op zijn snelheid hadden de verdedigers geen antwoord, hij schoot de bal onder de keeper door het doel in: 3-0. Joep van Apeldoorn had het slotakkoord, hij schoot al zittend op de grond de bal hard het doel in en bracht zo de eindstand van 4-0 op het scorebord. Zaterdag staat er een uitwedstrijd op het programma tegen sc Rouveen die vandaag met 1-2 won van Olympia '28.