deHattemer.nl

Vrijdag, 14 juni 2024

Het laatste nieuws uit Hattem

Start Hof van Blom

Start Hof van Blom
Redactie: dehattemer

HATTEM – Met een symbolische handeling gaat op vrijdag 23 oktober de bouw van het vernieuwde Hof van Blom van start. De daadwerkelijke werkzaamheden gaan al iets eerder van start. In de afgelopen week is de tijdelijke huisvesting van huisartsenpraktijk de Hof van Blom geplaatst op de locatie waar voorheen het oude ijsbaangebouw was gevestigd.

Deze units worden de komende weken ingericht. Naar verwachting zullen de huisartsen eind oktober hun intrek nemen in de tijdelijke huisvesting, zo meldt Wout Haasjes namens ontwikkelaar Nijhuis Bouw. Na onderzoek bleek dat het vanwege overlast van de bouwwerkzaamheden en veiligheidsoverwegingen niet wenselijk was om de praktijk tijdens de bouw op de huidige locatie te laten. Door ruimtegebrek en huidige bouwkundige staat, is de behoefte aan een nieuw onderkomen bij de huisartsen van de Hof van Blom groot. De nieuwe praktijk wordt grondig verbouwd en helemaal aangepast aan de eisen van deze tijd.

In Hattem wordt al jaren reikhalzend uitgekeken naar de start van de bouw. De behoefte aan zorgwoningen is groot. Ook de verpauperde staat van het huidige gebouw is vele Hattemers een doorn in het oog. Na vele gerechtelijke procedures die door een omwonende werd aangespannen, liepen de bouwplannen voor de zorgappartementen jaren geleden al forse vertraging op. Toen alles rond leek te zijn trok Driezorg in 2016 de stekker uit de plannen vanwege financiële problemen. Daarna duurde het geruime tijd voordat de ontwerpen aangepast waren aan de eisen die Het Baken stelde. Ook het overleg met de huisartsenpraktijk vergde veel tijd. Zowel de gemeente Hattem als ontwikkelaar Nijhuis Bouw zijn dan ook blij dat de herbouw van de Hof van Blom eindelijk van start kan gaan.

Naast 32 zorgwoningen worden 24 huurappartementen met zorg op afroep en een nieuwe huisartsenpraktijk gebouwd. De Hof van Blom gaat wonen en zorg bieden voor mensen met psychogeriatrische beperkingen. Met zorginstelling Het Baken is een overeenkomst gesloten voor de verhuur van zorgappartementen. Het Baken is ook al verantwoordelijk voor een verpleegafdeling in woonzorgcentrum De Bongerd in Hattem.

De huidige structuur van de bebouwing blijft bestaan en wordt dus niet gesloopt. Onderdelen van het gebouw worden geïntegreerd in het nieuwe gebouw. Het oude gebouw wordt opgeknapt en voorzien van extra isolatie. Nijhuis verwacht iets meer dan een jaar nodig te hebben voor de bouw. Het streven is dat de nieuwe Hof van Blom volgend jaar rond de kerst opgeleverd wordt.