deHattemer.nl

Zaterdag, 18 mei 2024

Het laatste nieuws uit Hattem

RTV Hattem verzorgt live tv-uitzendingen

RTV Hattem verzorgt live tv-uitzendingen
Redactie: dehattemer

HATTEM- Als gevolg van het Corona-virus zijn zowel de commissie- als gemeenteraadsvergaderingen van de gemeente Hattem verplaatst naar De Marke. De vrijwilligers van RTV Hattem doen op radio en TV live verslag van deze vergaderingen. De tv-uitzending wordt geregistreerd met een viertal camera’s.


“Het is veel werk om voor elke vergadering de apparatuur te installeren en test te draaien, maar het resultaat, zeker het beeld, is hier beter dan in het stadhuis”, aldus één van de medewerkers. “Het kost zo in Coronatijd wel veel extra inspanning, maar zolang we merken dat de kijkers en luisteraars het waarderen, doen we dit graag.”

Daarnaast heeft RTV Hattem “kijkradio” ingevoerd voor een tweetal programma’s. Bij de radioprogramma’s “Hattem Actueel” (zaterdag 10.00-12.00 uur) en “SWH” (dinsdag 9.00-10.00 uur) staat er een camera opgesteld in de radiostudio en kan er op het Tv-kanaal van RTV Hattem en op de website live meegekeken worden met deze radioprogramma’s. Dagelijks wordt het plaatselijke en regionale nieuws doorgegeven via de website van RTV Hattem en TekstTV op het Tv-kanaal. “Doordat onze redacteuren bovenop het nieuw zitten en berichten snel plaatsen, kan iedereen op de hoogte blijven van het laatste nieuws.”