Maandag, 29 april 2024

Het laatste nieuws uit Hattem

Hatto-Heim verliest in en tegen sc Rouveen

Redactie: dehattemer

HATTEM- Geen toeschouwers langs de lijn, een gesloten kantine; sportpark 'Rouveen' was op de voetballers na uitgestorven. Door de nieuwe coronamaatregelingen zal dat in ieder geval de komende 3 weken zo zijn en misschien nog wel wat langer daarna. Gelukkig mag er wel gevoetbald worden. sc Rouveen tegen sv Hatto-Heim is altijd een wedstrijd die alle kanten op kan gaan.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang, beide ploegen speelden veel positievoetbal. sv Hatto-Heim was wel meer aan de bal, maar moest alert zijn op balverlies, want Dylan Bisschop en Jean-Paul Hooikammer in de ploeg van sc Rouveen staan bekend vanwege hun levensgevaarlijke spel. Ze zijn snel in de omschakeling. Het baltempo lag bijzonder laag in de eerste minuten. Bovengenoemde twee spelers kregen dan ook allebei een kans(je). Bij sv Hatto-Heim kreeg Winand Meilink en Robin Metselaar een kans, maar meer was er ook niet te beleven het eerste half uur.
35 minuten onderweg en voor sc Rouveen ging Hooikammer goed door over links, hij trok naar binnen en zijn schot ging via de binnenkant paal het doel in: 1-0. Voor de thee kreeg Elnathan van Dijk namens sv Hatto-Heim nog een kansje, maar zijn schot was een prooi voor keeper Daan Kattenberg. In de tweede helft ging sv Hatto-Heim meer druk zetten naar voren, om toch zo gauw mogelijk de gelijkmaker te kunnen scoren. Vijf minuten in de tweede helft volgde er een vrije trap voor sv Hatto-Heim vijf meter van het doel af. Keeper Kattenberg pakte namelijk een terugspeelbal op en dat mag niet. Bram Neuteboom legde de bal breed naar Ruben Bouwhuis, maar zijn schot was erg hard én ook erg hoog over. Na balverlies van sv Hatto-Heim was het andermaal Hooikammer die de bal kreeg. Hij zag dat Jorick Mensink ver voor zijn doel stond en schoot de bal, ondanks het handje van Jorick, over Mensink heen: 2-0. Marcel van Walderveen bracht Joep van Apeldoorn in het veld. En direct was het Joep die een grote kans kreeg, maar zijn schot werd knap gered door keeper Daan Kattenberg. sv Hatto-Heim drukte sc Rouveen verder naar achteren om toch de aansluitingstreffer te kunnen maken, maar sc Rouveen stond als een huis. sv Hatto-Heim moest tijdens het druk zetten ook nog steeds erg alert zijn op de uitvallen van de groen-witten. Grootste kans was nog voor Bisschop, maar nu was Jorick de situatie wel goed de baas met een knappe redding. In de negentigste minuut volgde alsnog de goal voor sv Hatto-Heim. Joep van Apeldoorn kopte de bal knap het doel in en Kattenberg was ditmaal kansloos: 2-1. Maar er was geen tijd meer voor de gelijkmaker en zo verloor sv Hatto-Heim zijn eerste wedstrijd in deze competitie. Zaterdag weer nieuwe kansen. Dan komt VIOS Vaassen op bezoek, die zijn derde wedstrijd ook verloor met 0-1 van DSV'61. Helaas moet ook de wedstrijd van volgende week weer zonder publiek gespeeld worden. Foto: Gradus Dijkman.