deHattemer.nl

Zaterdag, 20 april 2024

Het laatste nieuws uit Hattem

Hattemer Jan-Erik Barendsen rockt met The Heroes

Hattemer Jan-Erik Barendsen rockt met The Heroes
Redactie: dehattemer

HATTEM - Het lijkt zo mooi, de situatieschets in de nieuwe video van The Heroes: rock’n roll, fotoshoots, achterna gezeten worden door uitzinnig publiek, reizen over de wereld….maar de ijzeren vuist van corona speelde ook deze postpunkband uit Zwolle en Hattem, parten.

Het drietal bestaande uit drummer Rick Strik en de gebroeders Barendsen, respectievelijk Jan-Erik op de bas en André op zang/gitaar, bracht in 2018 het debuut White Night Black Shade uit, gevolgd door afgelopen februari de EP Virgin Candy. Helaas raakte menig release al gauw in de vergetelheid door de hele coronatoestand. Zo ook met The Heroes, die aan de vooravond van een Braziliaanse tour stonden om hun nieuwe plaat te introduceren. Alle pech daargelaten, komen zij wel even met een dikke video aanzetten voor de openingstrack van Virgin Candy.

Met the Heroes hebben we te maken met flink wat ervaren rockmuzikanten. Zo waren de Barendsen samen met Rick jarenlang actief in bands als Love Bite, Terrible Tango en Simpel. Verder beheert Rick een oefenruimtecomplex in Zwolle genaamd Strik Beats. Hun huidige muziek is dan ook bondig en to-the-point, maar doet qua rauwheid niet onder voor de nieuwe bands in het genre. Virgin Candy klinkt heerlijk ‘old school’ en toch bijtijds, dankzij een scherpe productie en een sterk gevoel voor pakkende songwriting. In de video geregisseerd door Drico Ligthart, zien we de mannen repeteren in de studio, fotoshoots maken en belaagd worden in de auto, afgewisseld door zwart-witbeelden van hysterische fans.

De video is te zien op You Tube: The Heroes Cold Cat. Cold Cat is afkomstig van de nieuwe EP Virgin Candy die in februari 2020 is uitgebracht op zowel vinyl en cd, verkrijgbaar via de webshop van The Heroes (www.theheroes.nl). Tevens is Virgin Candy te beluisteren via Spotify.