Maandag, 29 april 2024

Het laatste nieuws uit Hattem

Hattem pakt de volle winst tegen HTC

Redactie: dehattemer

HATTEM- Zaterdag trad vv Hattem aan tegen HTC. Als gevolg van de bijzondere omstandigheden vanwege de coronaperikelen gaf het sportpark bij deze wedstrijd een wat onwennige aanblik. Desondanks had dit voor de prestaties op het veld geen nadelige gevolgen.

Hattem had de 1e kans van de wedstrijd al na 4 minuten spelen, maar daarna zakte het niveau van het spel van de geel-blauwen naar een bedenkelijk niveau. Enerzijds had dat te maken met de eigen tekortkomingen (ongeconcentreerd, gemakzucht), maar anderzijds wist tegenstander HTC het Hattem met goed combinatievoetbal behoorlijk lastig te maken. Ondanks het feit dat Stefan de Weerdt en Ramon Flokstra al handelend moesten optreden om een tegendoelpunt te voorkomen was het eigenlijk wachten op een doelpunt. Het was dan ook niet verrassend dat HTC na 20 minuten spelen met een prima kopbal van Stan Wissink de score opende. In de fase hierna probeerden de mannen van trainer Oosterhaar wat meer in het spel te komen. Het had wel wat meer balbezit maar vooralsnog leverde dat geen echte kansen op. Tegen de rust aan kwam Hattem dan evenwel toch op gelijke hoogte, dankzij ene goal van Wesley van Winsum; 1-1.

In het begin van de 2e helft waren de teams in evenwicht en was er veel strijd op het middenveld, maar was Hattem gaandeweg de 2e helft heer en meester op het veld. Hattem hield de druk er op en dat resulteerde ook in de terechte voorsprong. Felix Noordberger scoorde de2-1. Kort hierna leek het 3-1 te worden maar Felix Noordberger werd afgevlagd door de assistent van HTC. Met nog 10 minuten te spelen kwam die 3-1 voorsprong er alsnog dankzij Felix Noordberger die een strafschop verzilverde. Kort voor tijd werd het zelfs nog 4-1. De volledig vrijstaande Felix Noordberger gooide met een loepzuivere hattrick de wedstrijd op slot.

Door deze overwinning blijft Hattem meedoen in de 3e klasse C. Volgende week zaterdag treft het in Doornspijk medekoploper DSV ’61. Een mooi affiche uiteraard al moet ook deze wedstrijd gespeeld worden zonder toeschouwers. De wedstrijd in Doornsprijk begint om 14.30 uur.