Het laatste nieuws uit Hattem

Hattem behaalt zwaar bevochten overwinning

Felix Noordberger
Redactie: dehattemer

HATTEM- Hattem moest zaterdag de polder in voor hun wedstrijd tegen Swift ’64. De Hattemers begonnen, in deze voor hen altijd lastige wedstrijd, sterk terwijl de thuisploeg het spoor helemaal bijster was.

Al vrij vroeg in de wedstrijd werd Felix Noordberger in de mangel genomen binnen de beruchte lijnen waarbij het vraag was; strafschop of niet. Het bleef bij het laatste waarna het toch snel daarna 1-0 voor Hattem werd. De opbouw via doelman Stefan de Weerdt en een prima pass van Ramon Flokstra op Mitchell Hooisma, die op rechts vrij door kon komen, kreeg een prima afsluiting doordat de volledig vrijstaande Felix Noordberger de afgemeten voorzet simpel kon intikken. Hattem hield de druk er op en dat resulteerde in een aantal kansen waarbij het vervolgens snel ging. Jens Borger maakte de 0-2, Ayoub Ben Ali Ahlaq de 0-3. Swift probeerde hierna de draad weer op te pakken en zich terug in de wedstrijd te knokken. Na eerder nog een kans te missen, scoorde Steven George dit keer wel; 1-3. Swift rook bloed en Hattem was het in deze fase even kwijt. Kort voor rust werd het zelfs nog 2-3: Oosterloo kon namens Swift de marge op 1 brengen.

Na de rust moest Hattem opnieuw een tegenslag verwerken toen Swift de gelijkmaker scoorde. Kort hierna verliet Mitchell Hooisma ook nog geblesseerd het veld. Trainer Oosterhaar toverde tegelijk een tactische aanpassing uit de hoge hoed. Vanaf dat moment kwam Hattem weer beter in de wedstrijd. Hattem had wellicht ook in de 2e helft een strafschop moeten hebben maar de scheidsrechter oordeelde anders. Toch rechtte Hattem de rug en trok de wedstrijd weer naar zich toe. Felix Noordberger liet Swift-doelman Seinen kansloos door de bal prima onder de doelman door te schuiven; 3-4. Swift zette nog wel aan, maar aan de stand veranderde niets meer. Hattem heeft tot nu toe nog geen puntverlies geleden en wil dit uiteraard zo houden. Volgende week zaterdag speelt Hattem thuis tegen HTC uit Zwolle, aanvang 14.30 uur.