Het was een spannende strijd op het Agnieten College in Wezep. Zestig leerlingen van zes basisscholen streden vandaag tegen elkaar tijdens de felbegeerde GEOBattle. Deze aardrijkskundige wedstrijd daagt basisschoolleerlingen uit om aardrijkskundige vraagstukken op te lossen, waarbij kennis, vaardigheden, creativiteit, samenwerking en doortastendheid centraal staan. De wedstrijd werd dit jaar voor het tweede achtereenvolgende jaar georganiseerd op het Agnieten College Wezep. De winnaar van de GEOBattle was basisschool De Wereldweide.
De basisschoolleerlingen doorliepen twee onderdelen: de GEOBattle en de ontwerpwedstrijd. Tijdens de GEOBattle gingen de teams aan de slag met vijf battles. Aan de hand van beelden van google streetview moesten de leerlingen bepalen waar de opnames gemaakt waren, met behulp van kaarten en een atlas zochten zij bepaalde woorden, de leerlingen verbonden beelden met verschillende landen en namen deel aan een quiz over Nederland als waterland. De teams deden hun uiterste best om zoveel mogelijk punten te verdienen.
Het tweede onderdeel was de ontwerpwedstrijd. De opdracht was om een ontwerp te maken voor het IKC-terrein dat grenst aan het Agnieten College. De plannen werden gepresenteerd op creatieve posters.
Prijswinnaars
De battles en de ontwerpwedstrijd werden beoordeeld door een vakkundige jury. Het was een lastige taak, maar uiteindelijk was er een basisschool die er met de totaalscore bovenuit stak. Een team van basisschool De Wereldweide werd de winnaar van de GEOBattle. De leerlingen hebben een grote Bosatlas gewonnen voor de hele klas en gingen met de wisselbeker naar huis. Zij ontvingen de prijzen uit handen van wethouder Liesbeth Vos. Ook basisschool De Schaapskooi en basisschool De Uilenhorst vielen in de prijzen. Zij behaalden de tweede en derde plek en ontvingen ook een mooie beker voor op school.
Landelijk initiatief
De GEObattle is een landelijk initiatief. De wedstrijd werd dit jaar voor het tweede achtereenvolgende jaar georganiseerd op het Agnieten College Wezep, in samenwerking met het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap, ThiemeMeulenhoff en Waterschap Vechtstromen.