deHattemer.nl

Zaterdag, 18 mei 2024

Het laatste nieuws uit Hattem

120 aanmeldingen Garage-Sale

120 aanmeldingen Garage-Sale
Redactie: dehattemer

HATTEM - Heeft u het al in uw agenda staan? Zaterdag 10 oktober van 13.30-16.30 uur is de eerste Garage-Sale in Hattem. Het idee van een garage-sale is dat Hattemers tweedehands spullen op de eigen oprit of in de (voor)tuin plaatsen voor de verkoop. Er hebben zich inmiddels meer dan 100 deelnemers aangemeld die deze middag hun spullen te koop aanbieden.

Voor Janneke en Wytske, die de sale organiseren, veel meer dan ze hadden durven hopen. Inmiddels is op Facebook de voorpret al begonnen met allemaal leuke foto’s van de koopwaar. Wytske en Janneke bezoeken jaarlijks de rommelmarkt in Hattem of staan zelf met een kraam vol bruikbare spullen. Janneke: “Helaas kon de rommelmarkt dit jaar niet doorgaan vanwege het coronavirus. Het idee van een garage-sale kwam spontaan bij ons op. Hoe leuk is het om op deze manier de gezelligheid en verbinding tussen Hattemers terug te brengen.” Wytske vult aan: “Een garage-sale is ook nog eens eenvoudig coronaproof te organiseren. Je kunt tenslotte je spullen vanuit je eigen tuin of oprit verkopen. Daarnaast puilt onze zolder inmiddels uit van alle spullen, vaak nog goed voor een tweede ronde, zonde om weg te gooien!”

De organisatie draagt zorg voor een overzicht met alle deelnemende adressen. Hattemers weten zo welk adres meedoet aan de garage-sale. Iedereen die zin heeft om lekker te komen struinen kan op de Facebookpagina Garage-Sale Hattem een kaartje vinden met de deelnemende adressen. Ook is het kaartje beschikbaar via http://bit.ly/GaragesaleHattem. Om de middag corona-proof te laten verlopen hebben alle deelnemers duidelijke richtlijnen mee gekregen. De organisatoren zien uit naar een gezellige middag.